Menu
Shop
chralotte_s

Om Handdyed

Jeg hedder Charlotte Spagner, født i 1974. Bor på lille nedlagt landsted i Nordjylland med min mand og 4 børn.

Jeg er oprindelig uddannet læge, og har arbejdet som sådan i små 10 år. Har altid haft interesse for håndarbejde, og for et par år siden trappede jeg ned i lægegerningen og op i håndarbejdstid.

Har gennem årerne beskæftiget mig med alt, lige fra plantefarvning, spinding, vævning, strik, hækling mm.

Har i en længere årrække farvet mit eget garn, dog primært til eget brug. Siden sommeren 2016 har jeg arbejdet fuldtid med garnfarvning og afholdelse af kurser.

Jeg har indrettet et farveværksted i vores udbygninger, på den måde kan jeg arbejde hjemmefra og samtidig passe vores dyr og store køkkenhave. Vi forsøger så vidt muligt at leve økologisk og bæredygtigt. Er således overvejende selvforsynende med kød, æg, honning og grøntsager. I sæsonen spiser vi af egne frugter, nødder og bær.

I forhold til indretning af farveværksted og hele farveprocessen, har det været vigtigt for mig at indtænke energivenlige løsninger mm.

Der er planlagt etablering af solceller til at dække elforbrug.

De farver jeg anvender er godkendte og uden tungmetaller. Opskrifterne på de forskellige farver er udregnet således at garnet opsuger så godt som alt farvestoffet. Derved kan vandet bruges op til flere gange, og der udledes ingen overskudsfarve til spildevandet.