Menu
Shop

Charlotte Spagners Godt at vide

Vær opmærksom på at garnet kan indeholde overskudsfarve. Vaskes separat første gang.

Det anbefales at håndvaske garnet. Vaskemaskiner er forskellige, det anbefales at vaske en mindre prøve håndfarvet garn inden man smider hele sit håndstrikkede projekt i vaskemaskinen…jeg taler af erfaring!!!

Jeg sælger håndfarvet garn, farvet i relativt små portioner. Ikke to nøgler garn er ens, selv om de kommer fra samme farvegryde. Der er mange faktorer der spiller ind når man håndfarver garn. Vandtemperatur, PH-værdi, mængden af vand i gryden, hvor lang tid garnet er i berøring med farvestoffet mm. Selv om man er omhyggelig med at opløse farvestoffet i gryden, vil der være en tendens til at koncentrationen af farvestoffet er højest i bunden af gryden, dette medfører at det garn som ligger nederst i gryden får en kraftigere farve end det garn som ligger øverst. Alle disse faktorer – samt mange flere, og helt sikkert månens placering på himlen – gør håndfarvet garn så specielt, unikt og sjovt.

Hvis man for eksempel bestiller håndfarvet garn til en trøje, vil der derfor være en risiko for, at man på et strikkeprojekt som dette, vil kunne se overgange hvor der er skiftet mellem garnnøglerne. En måde at komme omkring dette problem, er ved at strikke med to garnnøgler af gange. Det vil sige at man på et strikketøj hvor man strikke frem og tilbage; strikker to pinde med det ene garnnøgle og derefter to pinde med det andet garnnøgle – og så fremdeles. Strikker man rundt, strikker man en runde med det ene garnnøgle og derefter en runde med det andet garnnøgle osv. På denne måde ”kamuflerer” man forskellene på de håndfarvede garner. Ligeledes kan man også være omhyggelig med at lave ”glidende ” overgange når der skal skiftes til næste garnnøgle. Lad være med at skifte begge garnnøglerne på samme tid.

Godt at vide om mine håndfarvede Anarkister: 

Anarkisterne er spundet ret løst og “fluffy” for at opnår det ønskede udtryk. Det er spundet som en enkelt tråd. Du skal derfor være opmærksom på flere ting når du strikker med disse. Den vigtigste ting er at undlade at have en “løs” ende hængende … den vil højest sandsyndelig sno sig op hvis den ikke er fæstet i begge ender. Hvis du har taget hul på en Anarkist er det vigtigt at enderne er sikret så de ikke ligger og snor sig op.

Den måde jeg oftest anvender Anarkisterne på er ved at klippe varierende længder (20 – 60 cm) og binde dem på det garn jeg strikker med. Se eventuelt modellen “Top Gun”. På den måde får man små felter hvor Anarkisterne titter frem. En anden anvendelses mulighed er at strikke enkelte striber her og der.

Jeg anbefaler skånsom håndvask af strikketøj hvor der er anvendt Anarkister.